夜间福利网站,免费动漫av,一级做a爰片久久毛片免费陪,夜夜骑首页,黄色毛片视频,插插插操操操,综合av色

職稱英語閱讀理解真題及答案

時間:2025-11-13 09:35:20 小英 職稱英語 我要投稿

2025年職稱英語閱讀理解真題及答案

  職稱英語考試預(yù)計在3月25日進行,為了幫助大家備考,小編分享了一些閱讀理解真題,希望能對大家有所幫助!

2025年職稱英語閱讀理解真題及答案

  職稱英語閱讀理解真題及答案 1

  Ethnic Tensions in Belgium

  Belgium has given the world Audrey Hepburn Rene Magritte (surrealist artist), the saxophone(薩克斯管)and deep-fried potato chips that are somehow called French.

  But the story behind this flat, twice-Beijing-size country is of a bad marriage between two nationalities living together that cannot stand each other. With no new government, more than a hundred days after a general election, rumors run wild that the country is about to disappear.

  "We are two different nations, an artificial state. With nothing in common except a king, chocolate and beer." Said Filp Dewinter, the leader of the Flemish Bloc, the extreme-right Flemish party.

  Radical Flemish separatists like Mr Dewinter want to divide the country horizontally along ethnic and economic lines: to the north. Flanders—where Dutch (known locally as Flemish) is spoken and money is increasingly made; to the south. French-speaking Wallonla, where today old factories dominate the landscape.

  The area of present-day Belgium passed to the French in the 18th century. Following the defeat of Napoleon in 1815. Belgium was given to the kingdom of the Netherlands, from which it gained independence as a separate kingdom of the Netherlands, from which it gained independence as a separate kingdom in 1830.

  Since then, it has struggled for cohesion(結(jié)合).Anyone who has spoken French in a Flemish city quickly gets a sense of the mutual hostility that is part of daily life there.

  But there are reasons Belgium is likely to stay together, at least in the short term.

  The economies of the two regions are tightly linked, and separation would be a financial nightmare.

  But there is also deep resentment in Flanders that its much healthier economy must subsidize(補貼)the south, where unemployment is double that of the north. French speakers in the south, meanwhile, favor the states quo(現(xiàn)狀).

  Belgium has made it through previous threats of division. Although some political analysts believe this one is different, there is no panic just now.

  "We must not worry too much." said Baudouln Bruggeman, a 55-year-old school-teacher." Belgium has survived on compromise since 1930. You have to remember that this is Magrittes country, the country of surrealism. Anything can happen."

  36Who was Magritte?

  A.A French novelist

  B.A saxophonist

  C.A separatist

  D.A surrealist artist

  37. when did Belgium become an independent kingdom?

  A.in 1800

  B.in 1830

  C.in 1815

  D.in 1930

  38Which statement about Belgium is NOT true?

  A.it is twice as big as Beijing.

  B.it has two major ethnic groups.

  C.it has gone through quite a few threats of division.

  D.it has no government.

  39what does the passage main talk about?

  A.Surrealist artists.

  B.Belgiums economy.

  C.Cultural clashes in Belgium.

  D.Music in Belgium.

  40The word "stand" in Paragraph 2 means_____.

  A.handle

  B.meet

  C.combine

  D.bear

  參考答案

  CBBAD CDDAA DBDCD

  職稱英語閱讀理解真題及答案 2

  DIY Your Own Desserts

  We offer different kinds of classes to you all. A very popular class we are offering these 10 days is the class named “DIY Your Own Desserts”.

  Can you imagine how happy your beloved one will be when you give him/her your DIY desserts on the special days like birthday. Mother’s Day and Father’s Day? Come to our class and make your own desserts. Give your beloved one some surprises! The class runs daily and it is a completely hands-on personal cooking experience lasting up to 4 hours learning 3-4 recipes (食譜) each lesson. The teacher will first show how to cook different recipes in front of you. And then he will guide you on how to prepare and make the food. At the end of the class you can either eat the meal prepared during the class or take it home with you. What’s more, you’ll be able to take home the copies of all the recipes.

  Costs:$30 each lesson. You can start at any time.

  Go to our website to get more information about the class.

  You can either e-mail us or come to our office for attending it

  52. You can join the class if you like to .

  A. offer some recipes B. teach how to cook

  C. make desserts yourself D. get some surprises

  53. You will in the class.

  A. eat the meal with teacher B. celebrate the special days

  C. learn 2-3 recipes each lesson D. have a hands-on experience

  54. You will pay for five lessons.

  A.$30 B. $60 C. $120 D. $150

  55. How can you attend the class?

  A. Make a phone call to them. B. Send them an e-mail.

  C. Get information from parents. D. Come to the class directly.

  【參考答案】:52-55 CDDB

  【語篇解讀】:本文是一篇廣告。主要是介紹DIY Your Own Desserts課程的主要內(nèi)容以及課程的費用和報名的方式。

  【逐題解析】:

  52. C 【解析】細節(jié)理解題。由第二段中 “Come to our class and make your own

  desserts.” 可知,如果你想親自做些甜品,可以加入這個課程。本題難度較小。

  53. D 【解析】 細節(jié)理解題。由第三段中 “The class runs daily and it is a completely hands-on personal cooking experience lasting up to 4 hours learning 3-4 recipes each lesson.” 可知,在這個課堂上,你可以有親身實踐的.烹飪經(jīng)歷。本題難度適中。

  54. D 【解析】細節(jié)推斷題。由文中 “$30 each lesson” 可知,五節(jié)課需要$150。本題難度較小。

  55. B 【解析】細節(jié)理解題。由文中 “You can either e-mail us or come to our office for attending it” 可知,可以通過發(fā)送郵件或直接去辦公室報名參加。本題難度較小。

  職稱英語閱讀理解真題及答案 3

  閱讀下面短文,從題中所給的 A、B、C、D 四個選項中選出最佳選項。

  Clothes Donation( 捐贈 ) Box

  Have you ever put your old clothes into the donation box in your neighborhood? If not, you can do it right now because the clothes donation is becoming a trend( 趨勢 ) in Urumqi. “From time to time, my mother clears out the clothes which I no longer wear. You know, we teenagers are growing fast. I think it’s a good way to help others. ” Lin Tao, a junior student says. “I often pick out some of my clothes which are out of style after going shopping. Then I’ll put them into the donation box. ” Miss Li, a pretty young lady says.

  “That seems like a good idea. Some clothes in the box are quite new. People can either wear them or use them to make things such as handbags and pencil cases.” Mrs. Wang, an old woman says, “Sometimes I also look through the box for some nice clothes.”

  However, there are some problems along with the popularity of clothes donation.

  Recently, a UTV reporter from Focus on the City has made a survey. Here are the results:

  ◆ The box is full of clothes in a short time. There is no more room for people to give away clothes. ◆ Some people sell the clothes in the donation box for making money instead of wearing them. ◆ Some communities set the box in unsuitable places. So there are few clothes in it. ◆ Many clothes are too old and shabby( 破爛的 ). “What’s worse,” one of the staff in a community added, “We qutie often see people throw rubbish into the box when they pass by. We’ve tried to stop them several times but failed. It has been the most serious problem since we set the box.”

  In order to make the donation box work in an efficient( 有 效 的. ) way, our government is taking action. Clothes donation will be better-organized and it’ll be more convenient for people in need to take the clothes away. 56. Miss Li gives away her clothes because .

  A. her clothes are out of style B. her mother clears out her clothes C. she is growing too fast D. she wants to make something 57. The reporter from UTV has collected .

  A. 4 problems B. 5 problems C. 6 problems D. 7 problems

  58. All the problems about the donation box are included EXCEPT . A. theres no more room for people to donate clothes B. people choose unsuitable places to set the box

  C. sometimes the box is broken by someone

  D. the clothes in the box are too old and shabby

  59. The underlined word “them” in Paragraph 4 means .

  A. the clothes donation boxes B. the old people

  C. handbags and pencil cases D. some clothes in the box 60. We can infer( 推斷 ) from the passage that .

  A. the clothes donation will be better-organized to help donators and people in need B. the clothes donation becomes less popular than before because of serious problems C. the clothes donation can prevent some girls from wearing clothes that are out of style D. the clothes donation gives the traders a good idea to sell old clothes for making money

  56. A 57. B 58. C 59. D 60. A

  職稱英語閱讀理解真題及答案 4

  If U.S. software companies don’t pay more attention to quality, they could kiss their business good-bye. Both India and Brazil are developing a world-class software industry. Their weapon is quality and one of their jobs is to attract the top U.S. quality specialists whose voices are not listened to in their country.

  Already, of the world’s 12 software houses that have earned the highest rating in the world, seven are in India. That’s largely because they have used new methodologies rejected by American software specialists. For example, for decades, quality specialists, W. Edwards Deming and J. M. Juran had urged U.S. software companies to change their attitudes to quality. But their quality call mainly fell on deaf ears in the U.S. -but not in Japan. By the 1970s and 1980s, Japan was grabbing market share with better, cheaper products. They used Deming’s and Juran’s ideas to bring down the cost of good quality to as little as 5% of total production costs. In U.S. factories, the cost of quality then was 10 times as high: 50%. In software, it still is.

  Watts S. Humphrey spent 27 years at IBM heading up software production and then quality assurance. But his advice was seldom paid attention to. He retired from IBM in 1986. In 1987, he worked out a system for assessing and improving software quality. It has proved its value time and again. For example, in 1990 the cost of quality at Raytheon Electronics Systems was almost 60% of total software production costs. It fell to 15% in 1996 and has since further dropped to below 10%.

  Like Deming and Juran, Humphrey seems to be wining more praises overseas than at home. The India government and several companies have just founded the Watts Humphrey Software Quality Institute at the Software Technology Park in Chennai, India.

  Let’s hope that U.S. lead in software will not be eaten up by its quality problems.

  EXERCISE:

  1. what country has more highest-rating companies in the world than any other country has?

  A) Germany.

  B) The U.S.

  C) Brazil

  D) India

  2. Which of the following statements about Humphrey is true?

  A) He is now still an IBM employer.

  B) He has worked for IBM for 37 years.

  C) The US pays much attention to his quality advice.

  D) India honors him highly.

  3. By what means did Japan grab its large market share by the 1970s and the 1980s?

  A) Its products were cheaper in price and better in quality.

  B) Its advertising was most successful.

  C) The US hardware industry was lagging behind .

  D) Japan hired a lot of India software specialists.

  4.What does the founding of the Watts Humphrey Software Quality Institute symbolize?

  A) It symbolizes the US determination to move ahead with its software

  B) It symbolizes the India ambition to take the lead in software.

  C) It symbolizes the Japanese efforts to solve the software quality problem.

  D) It symbolizes the Chinese policy on importing software.

  5.What is the writer worrying about?

  A) Many US software specialists are working for Japan.

  B) The quality problem has become a worldwide problem.

  C) The US will no longer be the first software player in the world.

  D) India and Japan are joining hands to compete with the US.

  Key: D D A B C

  職稱英語閱讀理解真題及答案 5

  Young Female Chimps Outlearn Their Brothers

  Young female chimps are faster and better learners than young male chimps, suggests a new study, echoing learning differences seen in human girls and boys.

  While young male chimps pass their time playing. Young female chimps carefully study their mothers. As a result, they learn how to fish for tasty termite snacks over two years before the boys.

  Elizabeth Lonsdorf, now at Lincoln Park Zoo in Chicago, US, and colleagues at the University of Minnesota, Saint Paul spent four years watching how young chimpanzees in the Gombe National Park in Tanzania learned “cultural behavior”.

  The sex differences in learning behavior were “consistent and strikingly apparent”, says the team. The researchers point out that similar differences are seen in human children with regard to skills such as writing. “A sex-based learning differences may therefore date back at least to the last common ancestor of chimpanzees and humans.” they write in the journal Nature.

  Chimps make flexible tools from vegetation and then them into termite mounds, extract them and then munch the termites clinging onto the tool. The researchers used video cameras to record this feeding behavior and found that each chimp mother had her own technique, such as how she used tools of different lengths.

  Analysis of the six infants whose ages were known showed that girl chimps were an average of 31 months old when they succeeded in fishing out their termites, where the boy chimps were aged 58 months on average. Females were also more skillful at getting out more termites with every dip and used techniques similar to their mothers while males did not.

  Instead of studying their mothers, the boy chimps spent a significantly greater amount of time frolicking around the termite mound. Behaviors such as playing or swinging might help the male infants later in life when typically male activities like hunting or fighting for dominance become important, suggest the researchers.

  Lonsdorf adds that there just two main sources of animal protein for chimps — the termites or colobus monkeys. “Mature males often hunt monkeys up trees, but females are almost always either pregnant or burdened with a clinging infant. This makes hunting difficult,” she says .“Adult females spend more time fishing for termites than males.” So becoming proficient at termite fishing could mean adult females eat better, “They can watch their offspring at the same time. The young of both sexes seen to pursue activities related to their adult sex roles{10} at a very young age.”

  練習(xí):

  1. Why do young female chimps learn faster than young male chimps at fishing for termites? A Because young female chimps don’t play with their brothers. B Because young female chimps begin to study their mothers earlier. C Because young male chimps never learn to fish for termites. D Because young male chimps are not interested in termites.

  2. What are the tools with which chimps fish for termites? A Tree branches. B Vegetation. C Fruits. D Grass.

  3. Which of the Following is true about chimps fishing for termites according to paragraph 6? A Males often compete with females in fishing for termites. B Males could get out more termites with every dip. C Females could get out more termites with every dip. D Males are good at mastering technique for fishing for termites.

  4. How did the researchers explain the fact that boy chimps spent more time on playing? A They like hunting. B They enjoy fighting. C It helps them to stay fit. D It will make them good fighters and hunters in the future.

  5. According to the last paragrnph, which of the following is NOT true? A Adult chimps hunt monkeys while young chimps fish for termites. B The main source of animal protein for male chimps is colobus monkeys. C The main source of animal protein for female chimps is termites. D Female chimps fish for termites while watching their children.

  答案與題解 :

  1. B 根據(jù)第二段的內(nèi)容,雄性小猩猩將時間用來玩要,而雌性小猩猩則研究她們母親的行為,因此,她們比雄性小猩猩早兩年學(xué)會捕食白蟻。 A、D文中沒有提到, C與問題沒有關(guān)系。

  2. B第五段的第一個句子告訴我們,猩猩用植物作成方便的工具,用來捕食白蟻。 A、C和 D均是錯誤的。

  3. C 該段告訴我們,對六只小猩猩的分析表明,雌性小猩狠不但較早學(xué)會捕食白蟻 .而且能比雄性小猩猩更為熟練地捕食到更多的白蟻。所以, B和 D都不是正確選項。 A項內(nèi)容文中沒有提到。

  4. D A、B和 C都是錯誤的.,因為文中沒有捉到雄性小猩猩喜歡獵食和打斗,也沒有提及玩耍能使他們更健康。D是正確答案。第七段昀后一句說,他們喜歡玩耍的行為有助于他們長大后的生活,因為,到那時,他們要獵食和爭權(quán)奪位。

  5. A 根據(jù)昀后一段的內(nèi)容,成年雄猩猩主要獵食生活在樹上的一種叫做 colobus(疣猴)的猴子,而雌性猩猩捕食白蟻。所以 A是正確選項。 B、C和 D的內(nèi)容均可在該段中找到。

  職稱英語閱讀理解真題及答案 6

  Hardly a week goes by without some advance in technology that would have seemed incredible 50 years ago. And we can expect the rate of change to accelerate rather than slow down within our lifetime. The developments in technology are bound to have a dramatic effect on the future of work. By 2010, new technology will have revolutionized communications. People will be transmitting messages down telephone lines that previously would have been sent by post. Not only postmen but also clerks and secretaries will vanish in a paper-free society. All the routine tasks they perform will be carried on a tiny silicon chip so that they will be as obsolete(已廢棄的) as the horse and cart after the invention of the motorcar. One change will make thousands, if not millions, redundant.

  Even people in traditional professions, where expert knowledge has been the key, are unlikely to escape the effects of new technology. Instead of going to a solicitor, you might go to a computer that is programmed with all the most up-to-date legal information. Doctors, too, will find that an electronic competitor will be able to carry out a much quicker and more accurate diagnosis and recommend more efficient courses oftreatment. In education, teachers will be largely replaced by teaching machines far more knowledgeable than any human being. Most learning will take place in the home via video conferencing. Children will still go to school though, until another place is created where they can make friends and develop social skills.

  練習(xí)題:

  Choose correct answers to the question:

  1.According to the writer, the rate of change in technology______.

  A.will remain the same

  B.will slow down

  C.will speed up

  D.can not be predicted

  2.The writer expects that by 2020 new technology will have revolutionized communications and ____

  A.people needn’t telephone each other

  B.the present postal system will have disappeared

  C.people will no longer send letters

  D. the postmen will have been replaced by silicon chip.

  3.The word “they” (Line 6,Para. 1) refers to _____.

  A. the tiny silicon chips

  B.the letter written on paper

  C. the postmen, clerks and secretaries

  D.the routine tasks performed by the postmen

  4.From the second paragraph, we can infer that _____

  A. professionals won’t be affected by new technology

  B.doctor won’t be as efficient by the postmen

  C. computers cannot replace lawyers

  D.experts will lose job in the future

  5.In the writer’s view, _______.

  A.people should get prepared for the future

  B.there exists no real threat of unemployment

  C.the advance of technology is not desirable

  D.machines will have control over men

  答案解析

  1.[C] 事實細節(jié)題。只要知道第1段第2句中的關(guān)鍵詞accelerate意為speed up“加速,加快”,就可以排除其他選項。

  2.[B] 事實細節(jié)題。本題考査對比處。作者在第1段第5句中通過previously將過去與現(xiàn)在作對比,指出現(xiàn)在傳遞消息的途徑與過去不一樣了,由此可判斷B為正確選項。本題最具干擾性的是選項C,第1段倒數(shù)第3句提到以 后郵遞員將會消失,但這并不意味著人們不再寫信和寄信,以后可能會有新的送信方式,因此選項C是不對的。

  3.[C] 詞義推斷題。they所在的句子是第1段倒數(shù)第2句,本句中兩個they的指代是一樣的,因此,只要找到第一個they的指代就能找到答案了。根據(jù)本段倒數(shù)第3句中“Not only postmen but also clerks and secretaries will vanish”及倒數(shù)第2句中的“All the routine tasks they perform...”可推斷,they是指上一句中的postmen,clerks 和secretaries 。

  4.[B] 推理判斷題。本題考査列舉處。在第2段,作者列舉了律師、醫(yī)生、教師將會受到的新技術(shù)的影響,第3句指出醫(yī)生的電子競爭者會做出更快更準的`診斷,從而確定選項B說法正確,而選項A和C與原文不符,選項D言過其實,且缺乏合理的原文依據(jù)。

  5.[A] 觀點態(tài)度題。作者舉出了大量實例暗示和告誡人們:正因為人類技術(shù)的發(fā)展日新月異,許多職業(yè)的存在都將受到威脅,人們應(yīng)該采取積極態(tài)度以應(yīng)對這種變化。選項B顯然與第1段最后一句相悖;選項C無合理的推 斷依據(jù);文中雖提到新技術(shù)會在多方面影響人類,但并不能由此推斷機器會控制人類,所以選項D不對。

【職稱英語閱讀理解真題及答案】相關(guān)文章:

考研英語閱讀理解真題及答案06-30

考研英語閱讀理解真題答案08-31

職稱英語衛(wèi)生類B級考試閱讀理解真題及答案12-06

考研英語閱讀理解真題答案解析07-01

2016年職稱英語閱讀理解真題答案「綜合類A」09-17

2024職稱英語理工類B級閱讀理解真題及答案09-09

職稱英語考試真題及答案理工類C閱讀理解10-11

職稱英語綜合類A閱讀理解歷年真題精選06-27

高考英語閱讀理解真題10-09